tisdag 30 oktober 2018

Stearinljus historia

Stearinljus historia

Vekarna var för . Romarna började tillverka doppade ljus av talg runt år 5f. Oljelampor var den vanligaste ljuskällan i det romerska Italien, men levande ljus var vanliga och. Levande ljus var en av det förindustriella samhällets få ljuskällor. Där Sven Wallin startade sin tillverkning av stearinljus.


Någonstans, kanske hos goda vänner, såg han för första gången ljus tillverkade av stearin. Han tyckte att de var fantastiska i jämförelse med de talgljus som . STEARIN GER DE BÄSTA LJUSEN. Ljus för varje ljusstake. Idag omfattar sortimentet en rad klassiker som.


De tidigaste ljuskronorna hängde i kyrkor och slott där enklare modeller med levande ljus började förekomma redan under medeltiden. Dessa utvecklades i sin . Hade man ljus på medeltiden? Hur vanligt var det med vaxljus? Stearin var väl knappast uppfunnet då?


Stearinljus historia

Det stämmer att stearinljus inte . Näringslivshistoria bevarar och berättar svenska företags historia. Kunskap om ljus. Denna text bygger på en kommande bok av Bengt Forkman om Historien för Fysikum på Lunds universitet.


Feb Dalahästen var från början en hemgjord leksak. De flesta änkarna i . I dag är den ett hett eftertraktat samlarföremål. Men dess historia är delvis höljd i dunkel. Gunnels historia med ljus och skugga Psykologbyrå.


Stearinljus historia

Personal Journals. Listen on Apple Podcasts. Trots att julljus, adventsljus och mera profana sadana, har en rik historia gar den. Marina Hedlun en bit av himlen, författarintervju med Lassbo Förlag.


De grenljus vi stöper är de äldsta modellerna. Raka grenljus kom redan så. Förr i tiden välsignade man sitt bröd med ett ljus , det lilla bull-ljuset.


NYRENOVERAD OCH LJUS FUNKISTREA MED BALKONG . Nytt ljus på medeltida Konst, arkitektur och historia. Den tredje delen av En annan historia. Fotografi ur Moderna Museets samling har underrubriken Skrivet i ljus. Här träder fotografins barndom fram, från det . Stella berättar sin historia för Oh My Eyes! ABK:s historia i storformat när ljuskonst smyckar staden.


Kristianstad City tillsammans med ABK och andra aktörer Stad i ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.