fredag 5 april 2019

Gräva fiber djup

Detta gör vi för att fiberarbetet inte ska bli stillastående under vintern. När du har beställt en fiberanslutning är det du som ansvarar för att gräva ner röret för. Det saknas tydliga riktlinjer för hur djupt fibern ska dras.


Rekommendationen som brukar ges är minst 30- . Råkade gräva av fiberkabel. Vår säljare Curt Ståhlenberg berättar och visar hur enkelt där att gräva in sin fiberkabel till sin tomt när man.

Behöver jag säga upp mitt nuvarande elhandelsavtal hos en annan elhandlare när jag blir kund . Gräv ett dike från tomtgräns till huset med ett djup på till 40 . Då kommer man inte kunna gräva närmast kabeln med grävmaskin. En del underleverantörer har inte koll på det och det har slarvats med djupet. Detta är en guide till er som bor i villa och själv tänkt gräva ner fiberslang på tomten.


Närmast huset bör ni gräva lite djupare , så att slangen får en mjuk. Häng upp kablarna! Plöjning av fiber Först körs tjälkroken i marken , efter kommer plogen som lägger ner slang och sökband.

Robust fiber har tagit fram anvisningar för hur fibernät ska byggas för att bli. Om du ska gräva kan du använda tjänsten för att få besked om var ledningar och . Grävning på egen tomt för fiberslangen skall ombesörjas av fastighetsägaren. Går det inte att gräva tillräckligt djupt måste du använda PEM slang.


Se filmen som visar hur det går till att installera fiber i en fastighet där anslutning till Bjärkefiber finns vid tomtgränsen. Begär kabelutsättning från oss samt Telia, för att undvika att gräva av el- eller telekabel. Har du förberett för fiber men vill ha din installation i en annan del av huset gräver du ett.


Vi gräver ner fiberkabeln från tomtgränsen och fram till huset. Därefter borras ett hål i huskroppen och fiberslangen dras in i . Då det kan finnas någon som. Det pågår samtidigt grävarbete runt Vesljunga där vi gräver mot Visseltofta. Minsta djup cm.


Gräva Fiber Djup - anslut fastighet, anslutningsavgift el, avbrottsersättning, billigaste fiber bredban mark-, anläggningsentreprenörer, anslutningsavgift, . Enkelt uttryckt, vi lägger tillbaka det vi gräver upp. Har du valt att gräva själv och funderar på hur du ska gå tillväga? Undvik att gräva av andras ledningar eller kablar när du gräver på din egen tomt genom att använda Ledningskollen.


Fastighetsägaren ansvarar själv för att gräva och förlägga en fiberslang (rör) på den egna. Om det inte går att få ner slangen på rekommenderat djup samt vid .

Från vår markering vid tomtgränsen gräver du ett centimeter djupt kabeldike till den punkt på husväggen där du vill få fiberkabeln indragen. Fiber till tomtgränsen. Du får inte göra . Arbete startar med att vi gräver ner fiberkablar i marken fram till din tomtgräns. I anslutningsavtalet står det under §att föreningen kommer att gräva inom fastigheten.


I de fall man får gräva ​utanför. Försök gräva klart till husvägg innan vår entreprenör kommer så de vet hur många. Om inte fiberdosan skall placeras direkt innanför vägg dit slangen är gräv.


Kundanvisningar fiberanslutning. Fiberdragning påverkar normalt inte djupare liggande rör. Lämna schakten öppen cirka 0. Så här gräver du. Det är ju inget direkt stort djup som behövs.


Hur djupt gräver du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.