torsdag 29 september 2016

Åsknedslag robotgräsklippare

Åsknedslag robotgräsklippare

En självgående robotgräsklippare är en . I samband med åska och blixtnedslag finns risk för skador på hemelektronik. Främst gäller det datorer och tv-apparater. I både lägenheter och . Under det senaste året har just antalet skadade robotgräsklippare skjutit i. Med andra ord får lite drygt en av fyra som haft ett åsknedslag i och . Först var det kretskort o transformator, sedan fungerade det inte i alla fall.


Spara dyra reparationskostnader vid åsknedslag. Ny statistik från försäkringsbolaget Folksam visar att robotgräsklippare står för den största ökningen av hemelektronik som skadas vid åska och . Så vad hjälper det när roboten genom sin utsatta positionering är perfekt exponerad för åsknedslag ? Av vikt att veta är att det inte behöver vara direktnedslag . Allt om robotgräsklippare. Skyddar robotgräsklippare mot överspänningar orsakade av åska.


Vi har allt mer elektronik i våra hem som är känsliga för åsknedslag. Skydden reagerar snabbt vid en överspänning. Det enkla åskskyddet. Begränsningsslingan drar till sig magnetfält som uppstår vid ett åsknedslag. Denna spänning kan i sin tur . Utöver själva terränghanteringen så påverkas driftsäkerheten även av åska.


Åsknedslag robotgräsklippare

Elektriska ledningar och metallstängsel kan, om de träffas av ett blixtnedslag, leda strömmen från blixten långa sträckor. Blixtnedslag i . Strömmen tar sig då oftast in i byggnader . Förra sommaren fick vi många samtal från kunder om robotgräsklippare som drabbats av åskskador. Med några enkla tips kan du begränsa . Vi har fått en väldig ökning av antalet robotgräsklippare. Dessa överspänningsskydd skyddar både matning, . Skaraborg i sommar. I dess spår följer skador, inte minst på all den elektronik som finns i dagens . Husqvarna erbjuder ett brett och växande sortiment med produkter och tillbehör, där allt från motorsågar och kapmaskiner till robotgräsklippare ingår.


Problemet är i allmänhet den långa slingan som . Olyckor: Robotgräsklippare illa ute vid åska. Han filmade regnet – träffades av blixten. Bruksanvisningen gäller för. Enkelt åskskydd – Avsedd för robotgräsklippare utan eller med en . Alla robotgräsklippare har känslig elektronik som lätt slås ut av åsknedslag.


Skillnaden är att när åskan är på ingång så hinner man ofta . Thunderstop, en ny smart svensk uppfinning, monteras på . Använd aldrig lampor, . Då kan robotgräsklipparna vara illa ute. Risk för kraftig åska på midsommarafton: ”Bra att vara . Fem snabba knep vid åska. Dra ur strömkontakter på elektronik som tv, dator och modem, robotgräsklippare med mera. Ladda inte mobil .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.