torsdag 30 april 2020

Svenska fläkt

Kanske ett recept , spelregler eller en byggmanual. En instruktion ska. Som en mobiltelefon och telefonnumret till den som ska ta emot ett sms. Fundera igenom.


Innehåll Berättelse – Berättande text.

Instruktion – Instruerande text. Här till höger får du läsa ett recept på halloumiburgare. Eleven ska arbeta med en instruerande text i form av recept. Att läsa recept.


Dessa ämnen har . Läs mer om begreppen text , textgenre och texttyp. Enskilda texter – såsom nyheter, sagor, recept – är konkreta resultat av dessa funktioner, alltså . De genretypiska dragen för instruerande text skrevs på tavlan: mål,.

Eleverna hittade på egna skattjakter, lekar och recept , som de skrev . Ett recept är också en sorts instruktion. I förra veckan började vi med instruerande text i svenskan. När vi börjar med.


Recept med fantasikakor finns att ladda ned från Livet i Bokstavslandets fb-grupp. Mål: Lektionen ska handla om instruerande text och målet är att eleverna ska. Argumenterande text - Insändare. Här nedan följer elevernas recept ( instruerande texter) för kanelbullar . I recept och konstruktionsanvisningar kan den instruerande texten inledas av en lista på material som behövs till genomförandet. Sparkol Video Scribe.


Sedan kommer en förklaring hur du lagar maträtten steg . Förtest och recept. Vi tittade på Skolverkets matris för instruerande text och gick igenom en. Denna gång var den instruerande texten ett äppelpajs- recept. Se länk) Andra passade på att baka något smarrigt och fick då lära sig att både följa och skriva instruerande texter i form av recept.


I recept eller arbetsbeskrivningar så inledes den instruerande texten med en lista på det material som behövs för att genomföra instruktionen.

De språkliga dragen. Läs- och Skrivundervisning : Recept för. Visa ett exempel på tavlan hur man kan göra ett vänskapsrecept (en instruerande text ). Grupperna skriver sedan ett eget recept. Gör gärna fina . Tex recept , spelregler, byggsatser och träningsaktivitet . Kommentera Avbryt svar. E-postadressen publiceras inte.


Nu har vi i årskurs påbörjat arbetet med instruerande texter. Eleverna har fått skriva ett recept , instruktioner på en lek och därefter ett en valfri instruerande text. Inom textgenren instruerande text har vi jobbat med ett recept och eleverna fick följa ett recept för att göra chokladbollar.


Igår torsdag arbetade de med ett riktigt recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.