onsdag 2 oktober 2019

Instruerande text recept

Instruerande texter skrivs för ge tydliga och enkla instruktioner. Till exempel när du ska koppla in en dator, följa ett recept eller spela ett spel. En instruerande text talar om hur man gör något.


Olika typer av instruerande text. Arbetsbeskrivning.

Syfte är att elever ska kunna instruera “hur . Elever tillverkar sina egna Recept böcker. Start studying Svenska - År- Begrepp om instruerande text , recept. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


Posts about instruerande text written by Nina. Till i onsdags hade ni skrivit egna recept och just därför lagade vi dessa recept plus några andra “svenska” . I recept eller arbetsbeskrivningar så inledes den instruerande texten .

Det är viktigt att . Mål: Lektionen ska handla om instruerande text och målet är att eleverna ska. Argumenterande text - Insändare. I recept och konstruktionsanvisningar kan den instruerande texten inledas av en lista på material som behövs till genomförandet.


Sparkol Video Scribe. Sedan kommer en förklaring hur du lagar maträtten steg . Förtest och recept. Vi tittade på Skolverkets matris för instruerande text och gick igenom en. Denna gång var den instruerande texten ett äppelpajs- recept. Se länk) Andra passade på att baka något smarrigt och fick då lära sig att både följa och skriva instruerande texter i form av recept.


De språkliga dragen. Läs- och Skrivundervisning : Recept för. Visa ett exempel på tavlan hur man kan göra ett vänskapsrecept (en instruerande text ). Grupperna skriver sedan ett eget recept. Gör gärna fina . Tex recept , spelregler, byggsatser och träningsaktivitet .

Kommentera Avbryt svar. E-postadressen publiceras inte. Nu har vi i årskurs påbörjat arbetet med instruerande texter. Eleverna har fått skriva ett recept , instruktioner på en lek och därefter ett en valfri instruerande text. Inom textgenren instruerande text har vi jobbat med ett recept och eleverna fick följa ett recept för att göra chokladbollar.


Igår torsdag arbetade de med ett riktigt recept. Idag ( fredag) har eleverna skrivit en individuell instruerande text som . Text ur den sistnämnda källan är understruken. Ofta förekommande i ett skolämne. I filmen är det ett recept som visas och de går tydligt igenom de olika delar som kännetecknar en instruerande text , rubrik, lista, arbetsgång och . Eleverna blev sugna på att baka kolakakor efter det recept som vi förbättrade idag.


Hoppas att det blir många goda kakor! Här kommer receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.