torsdag 30 maj 2019

Glasbruk och glasblåsning skåne

De moderna elektroniska ugnarna har möjliggjort glasblåsning i mycket liten skala. Baserat på de populäraste sökningarna inom glastillverkning, glasblåsning , och glasblåseri. SkD eller Skånskan är en lokaltidning i Skåne med en komplett nyhetstjänst med senaste nytt, inrikes, utrikes, ekonomi och lokala annonser. Småland och Skåne.


En av de som har utvecklat sin glasblåsning i Transjö är amerikanen . Glasbruk Skåne Län. Museum för modern konst. Tastecelebration Residence. Buhres på Kivik. Skaldjursrestaurang.


Webbplats för nyheter och media. I Skånes Djurpark hittar du äventyr för hela familjen, mitt i den skånska . DET BÖHMISKA GLASET I KARLSBAD. Behöver tips om ett litet glasbruk , där den blivande bruden kan få blåsa brudskålsglasen. Måste ligga i Skåne.


Sverige varav flertalet i Kronobergs län. Trelleborgs glasbruk har . Här görs allt glas för hand in i minsta detalj. En festkväll med underhållning, glasblåsning på mästarnivå och småländska rätter i form av sill, ostkaka och de välkända, rökiga och syrliga . Skrufs glasbruk. Känn historiens vingslag när ni blåser era egna glas med traditionella verktyg på ett genuint glasbruk. Idag används tekniken mest för att framställa konstglas men.


Skåne , Blekinge, Hallan Bohuslän och Jämtland. Trevligt med glasblåsning. Jag är inte längre knuten till något glasbruk och kan satsa ännu mer på skulpturer där jag blandar olika. Efter det tar du verkstaden i besittning och tillsammans med oss får du prova de vanligaste teknikerna inom traditionell glasblåsning. Du blåser, skopar, skär och.


På Kosta glasbruk har några av Kosta Bodas färgstarka formgivare sina ateljéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.