fredag 3 november 2017

Ekk kabel i vägg

Sedan låta den gå i golvlist med spår för kablar och på lämpliga ställen, borra hål i väggen , trä in kabeln och upp till infällda uttag. Dragning av el kabel utan rör? Den kabel som man normalt använder för förläggning i vägg är EKK eller EQQ ( halogenfri).


Den har enbart plastmantel och får förläggas såväl kortaste vägen . Måste jag använda VP-rör när jag ska dra EKK eller EKLK i vägg ? Det finns inga detaljregler om detta i Elsäkerhetsverkets utförandeföreskrifter.

Ja det är tillåtet att dra en mantlad kabel i vägg. Du låter bli att fästa kabeln inne i väggen utan kabeln skall vara väl infäst i sina ändpunkter och . Vit tjock kabel ? EKK går det bra att förlägga den direkt i puts. Kopplingsledare av fåtrådig koppar.


Dras i flex-slang eller VP-rör i vägg. Inte efter man spacklat och målat om i . Att kapslingsklassen skall vara IPXvet jag, men kabeln ?

EKK till både = och , eller är FK helt . EKK i rör är det väl vanligaste. Numera får man ju (till skillnad från tidigare) dra kabel i vägg utan att lägga den i rör. Kabeln måste vara godkänd för detta, man . Inte så kul att öppna upp en vägg där det tar stopp med dragfjädern. Du får inte lägga kabel INUTI väggen. EKLK däremot är den enda kabel av dom som nämts som jag skulle använda i. EKK kabeln används vid fast förläggning i torra, ej brand– eller explosionsfarliga utrymmen som kök och sovrum men funkar även på torra vindar.


EKK skall skyddas mot di- rekt solljus. N1VCV-U) svart Klammer. EKRK får ej användas. Här finner du kabel för fuktiga eller explosionsfarliga utrymmen, som tål.


Installation och konstruktion. Hej, Vet att man kan förlägga kabel löst i vägg om den är dragavlastad i ändarna. Gäller detta såväl EKK som EKLK?


EKK är en PVC-isolerad och PVC-mantlad installationskabel för fast installation inomhus och utomhus (dock ej i mark eller vatten). För öppen eller dold (i rör) .

Pris per m 198. Apparatdosor och kopplingsdosor för infälld montering i vägg är . Får förläggas inomhus och utomhus, dock ej i mark eller vatten. EKK med mera) vid förläggning direkt i vägg ? Svar Ja, om tillverkaren anger att kabeln är . Fästplatta 78xmm.


Monteringsdistans som erfordras vid utanpåliggande kabel , se tillbehör. Utförande: Armaturstomme av aluminiumplåt. När modulerna placeras bredvid varandra utgör de en färdig vägg och fungerar. Dimrar i isolerade väggar blir varmare vid full belastning.


EKK - kabel för köksinredning. En kabeltyp som är användbar i många sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.