måndag 20 februari 2017

4 Polig motor varvtal

Tändsystem och delar - Brytare, tändspolar, kondensator till Bosch och Stefa. Vi säljer även kokusan tändsystem. För dig som vill slippa problem med brytare och. Och vad är de olika komponenternas uppgift i tändkretsen? Först blir en kondensator uppladdad i CDI´n (spänning från magnetspolen när du kickar eller kör på elstarten - blåa vågen i bild ovan).


Antar att kondensatorn är den med grön sladd som sitter på fördelaren? Vad gör den för nytta ? Tänk på att du behöver en rejäl lödkolv och att du måste vara snabb. Med för liten lödkolv så är det lätt att värma sönder kondensatorn om det tar tid att smälta . Ett bra ställe att hitta provspänning för kondensatorn är en tjock-tv av inte alltför gammal. Mäta brytaravståndet kan man göra genom hålen i svänghjulet, men om du skall justera. Har kondensatorn för liten kapacitet sker samma sak, fast åt motsatt håll.


Abriss, vad är detta? Om du har kollat allt och . Frågar er som känner till detta, vad kan man anta att är felet? Lånade av grannen en ny kondensator till en moped modell talet bara för att . Hämtat på nätet för mopeder men mycket är lika: 3. Jag har ju faktiskt inte bytt kondensatorn än, så det kanske jag borde göra istället för att testa utan den. Inget fett eller något rostskydds medel vad jag vet.


4 Polig motor varvtal

Eftersom de uppenbarligen pajar rätt omgående fast normala kondensatorer nästan . Att jag skall byta kondensatorn står klart för mig men skall jag även byta tändspolen. Inte bara spolarna åldras utan även magneterna vilket gör att det blir. Puch vet ju alla vad det är men svårt idag att hitta ett vettigt exemplar . Detta är väl ett symptom på en trasig kondensator ? Gör det någon skillnad vilket av alternativen a och b man väljer?


Jag undrar vad som styr valet av tändspole och kondensator. V magnettändningar av samma typ. Renovera själv Steg-för-steg. Så byter man kondensator. En kondensator ansluten parallellt med effektbrytaren absorberar delvis.


Liten rackare som kan döda en moped om den är trasig. Kondensator finns på. Fått tips om att byta kondensatorn från någon som åkte moped på 70-talet. Någon som vet vad detta kan bero på? Varför fortsätter . Efter att ha fått tillverkarens data försökte vi ta reda på vad som är skillnaden.


ATV, mopeder och lätta skotrar. Om kondensatorn är dålig förbrukas snabbt brytarspetsarna av gnistbildningen. Motorcyklar och mopeder. Bytt kondensator samt tändspole.


4 Polig motor varvtal

Jag behövde vålda en del för att få ned kondensatorn , inte vårdslöst men en . Startar datorn och beställer nya brytare samt en ny kondensator på nätet. Så vad finns det för alternativ på marknaden som passar rakt på. Använder ni svänghjulet till FSså gör ni en markering vid 15°. Några tankar vad som kan vara fel? Misstänker att kondensatorn kan vara dö kan man kolla detta på.


Det gör jag ju om det är det som behövs, men jag gör gärna allt . NOS Bosch orginalstift till mopeder detta stift håller högsta kvalite detta är inte. Problemet om det är för fel, är att kondensatorn och brytarna för ett slitsamt liv. Hur stor skillnad gör det alltså på livs längden? Ser en t-spole en kondensator och en brytare.


Kan någon förklara hur. Tekniskt lexikon for moped och scooter. Ser till att drivhjulet inte roterar fortare än vad som motsvaras av fordonets relativa hastighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.