fredag 27 januari 2017

4 Polig motor

4 Polig motor

Följande funktioner och fördelar avser. XRW 75 som används för omrörning vid låga till medelhöga varvtal. Energisnål asynkronmotor Premium. Korrosionsfri asynkronmotor med inbyggd frekvensomvandlare med ett fast varvtal på upp till 84r/min för direkt anslutning till enfasnätet.


4 Polig motor

Asynkronmotorns varvtal bestäms av det välkända uttrycket 120/ där n är varvtal , f frekvens, p antal poler och. Fördelen är att motorn då kommer rotera med samma varvtal som växelströmmen – ökar man frekvensen på strömmen ökar också motorn sitt . Ja är en trefas asynkronmotor så är det väl i princip bara en frekvensomriktare som gäller. Motorn är ju konstruerad för att gå lite under synkront . Den kallas även asynkronmotor då motorns varvtal alltid är lägre än det synkrona varvtalet.


Den enklaste induktionsmotorn har en rotor med s. Efter det körde jag den i Y-koppling på trefas 380/400V, alltså nätets 50Hz. Detta funkade mycket bra, gick riktigt tyst och jämnt, och rätt varvtal till . Typvärde driftkondensator µF Enfasmotorer*. W kW kW kW kW kW kW kW.


4 Polig motor

Varvtal poltal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.